Stig-Endre Elvevoll, leder Innovasjon og forretningsutvikling Løvold Solution, er en av dem som skal fortelle om hvordan bedriften har brukt de 234 000 kronene av Klimamillionen de for ett år siden ble tildelt. 

− Det handlet om den nedlagte fryseterminalen på Rønvikleira som selskapet kjøpte og bestemte seg for å renovere. Da beslutningen om å skape Løvold Havpark var tatt, og konseptet med bærekraftsvisjonene var godt bearbeidet, ønsket vi å ta ambisjonene om å skape grønn vekst videre i selve eiendomsutviklingen, både på renovering og nybygg. Vi oppdaget fort at her er mye upløyd mark, og det koster både tid og penger å være en first-mover. Også dialogen med byggenæringen og arkitektmiljø hadde fremtidens løsninger for øye. På seminaret vil jeg fortelle mer om arbeidsworkshops, samspillsenterprise, utslippsfri byggeplass og spennende løsninger i massivtre, sier Elvevoll. Han oppfordrer også små aktører til å innhente informasjon.  

− En idé i en sped begynnelse kan være den som i fremtiden vil bidra aktivt til miljøet. Det kan være vanskelig å se seg selv og sin egen rolle, så jeg oppfordrer til god dialog med kommunen som deler ut Klimamillionen. Det hadde vi stor nytte av, sier Stig-Endre Elvevoll.  


På seminaret blir det også et inspirerende foredrag av Ove Jakobsen, professor i økologisk økonomi ved Nord universitet, og senter for klimaforskning, Cicero, vil fortelle om sirkulære forretningsmodeller. I tillegg vil selvsagt Bodø kommune informere om Klimamillionen og fortelle hvordan din bedrift kan kvalifisere for støtte.   

Du kan finne mer om arrangementet på www.gjenbruksuka.no