– Vi er stolte og ydmyke over det fantastiske engasjementet som Saltensamfunnet og Gjenbruksuka har klart å skape, forteller prosjektleder Carina Rist.


Bærekraft på agendaen i hele Salten

Gjenbruksuka arrangeres for tredje år på rad, men for første gang i alle de ni Saltenkommunene, og Rist er veldig fornøyd med antall innmeldte arrangementer.

– At det hittil er meldt inn over 70 små og store arrangementer er helt rått. Vi har flere arrangementer som går på tvers av kommunene, enten digitalt eller ved at det gjennomføres flere tilsvarende arrangementer på ulike steder i løpet av uka, sier hun engasjert.


Stor variasjon i arrangementeneBilde av Carina Rist.

Rist gleder seg over spennet på de ulike aktivitetene.
– I løpet av Gjenbruksuka kommer det til å være alt fra familiedager og gjenbruksmarkeder, fagseminarer, workshops med fokus på reperasjon, økologisk drift og dyrking, tangsafari, redesign, konserter og mye mer, det er så mye gøy, forteller hun.

Blant arrangementene inviterer Designbyrået By North næringslivet i Salten til seminar for å sette fokus på bærekraftig emballasjebruk. Vi får også overvære åpningen av et helt nytt tilbud i Beiarn; åpning av systua – et prosjekt gjennom introduksjonsprogrammet og voksenopplæringa i Beiarn.

Vi kan også nevne at Iris Salten arrangerer åpen dag på miljøtorg i fire Salten- kommuner. Og på Meløya blir det offisiell åpning av Blekkulfsti.

– Programmet til Gjenbruksuka er digital og du finner det på Gjenbruksuka sin hjemmeside. Her kan du enkelt søke opp hva som skjer 15.-24. september i den enkelte kommune!

Arrangementer — Gjenbruksuka

Ikke for sent å melde inn arrangement

Har du ikke rukket å melde deg på? ikke fortvil. Det er fortsatt mulig for arrangører å melde inn aktiviteter som har bærekraft og sirkulær økonomi på agendaen i arrangementskalenderen vår, avslutter Rist.

Meld inn arrangement — Gjenbruksuka