Denne uken skal rundt 10 arkitektstudenter fra Aarhus School of Architecture besøke Bodø i forbindelse med en semesteroppgave om byen. Det hele startet med et besøk til rådhuset, hvor prosjektet Ny By, Ny Flyplass skulle presenteres.

Fortid og fremtid

Prosjektleder Irene Skiri tok imot studentene, før Kristoffer Seivåg Larsen tok over og presenterte kommunedelplanen for den nye bydelen Hernes. Mats Marthinussen ga videre en presentasjon av byens historie, og hvorfor de arkitektoniske løsningene man ser i dagens bybilde er formet av historien. Fra bombingen under andre verdenskrig til nullutslippsnabolag i Hernes fikk studentene et grundig bilde av hvordan byen har utviklet seg gjennom tiden.

Nysgjerrige

Det var en nysgjerrig og kunnskapslysten gjeng med studenter som hadde møtt opp. Etter presentasjonene ble både Seivåg og Marthinussen spurt en rekke spørsmål om hvordan den nye bydelen skal se ut, og hvordan byutviklingen skal skje i praksis. Studentene avsluttet besøket med en omvisning av rådhuset, som var til stor begeistring for de aspirerende arkitektene.

Videre i uken skal studentene besøke en rekke lokasjoner i Bodø, før de reiser hjem på søndag.