- Vi har jo to flotte verandaer på rådhuset, og her så jeg mitt snitt til å etablere kjøkkenhage før sommerferien. Både kantina og andre ansatte har forsynt seg av grøden gjennom høsten, og det er utrolig flott, sier Camilla.

Hun oppfordrer alle på rådhuset til å benytte seg av plantekassene.

- Plukk urter til lunsjen din, eller ta med hjem. Alle oppfordres til å gå på slang i 6. egt. Jeg håper også dette kan inspirere noen til å dyrke hjemme!

Ansatte på rådhuset benytter seg av plantekassene

Kantina på rådhuset har benyttet seg av plantekassene, og fagleder for rådhuskantina, Merete Sandberg setter pris på tiltaket.

- Dette er veldig bra, og resultatet ble bedre enn vi forventet. Kassene har omtrent passet seg selv, så det er vinnvinn for oss!

Plantekasse

Hvordan har det påvirket matlagingen deres?

- Vi har høstet inn underveis, og har faktisk ikke kjøpt inn urter siden kassene kom, sier Merete, og fortsetter:

Ellers har vi høstet inn ekstra mye denne uka da vi har markert verdens vegandag. Vi pleier å ha «grønn onsdag» med et grønnere utvalg hver onsdag. Da har vi også brukt en del av grønnsakene.

Er det lett å bruke matvarene i driften?

- Ja, spesielt urtene og grønnkålen. Det ble ikke like mye rotgrønnsaker, men timian, rosenmarin, salvie, sitronmelisse, oregano og sar har vi brukt masse.

Vidar og Signe høster grønnkål på en av balkongene

Kjøkkenet har også en tydelig miljøprofil, og fagarbeider Knut-Arne Sæthre forteller at de har et stort fokus på gjenbruk og bærekraft.

- Vi har gjenbruk i fokus, og en tanke om at ingenting skal kastes. Vi har målt dette, og målingene viser at vi omtrent ikke har matsvinn. Vi selger gårsdagens mat til lavere pris, og sånn sett har vi vår egen «to good to go», Sier Knut-Arne.

- Vi jobber også med et prosjekt på bærekraftig innkjøp. Mye kan planlegges ved at vi måler hvor mange som spiser. Vi kan også legge til rette for å lage opp mer mat ved behov.