Formålet med arrangementet var å invitere studenter som er engasjert i byutviklingen i Bodø. Ny by – Ny flyplass ønsker å involvere flest mulig av innbyggerne våre i utviklingen av fremtidens byområder i Bodø inkludert den nye bydelen på Hernes, og da må selvfølgelig studentene være med.

 De påmeldte studentene ble busset ned til rådhuset fra universitetet helt kostnadsfritt, og fikk servert mat underveis. Arrangementet startet med en omvisning av rådhuset ved arkitekten Jonas Bjørklund, hvor studentene fikk se blant annet bystyresalen og nyte den flotte utsikten av byen fra øverste etasje.

Nytt studenthus i sentrum
Etter omvisningen var det klart for det faglige påfyllet. Arealplanlegger Kristoffer Seivåg åpnet ballet med en innledning av Ny by – Ny flyplass, samt hvordan arbeidet med å planlegge ny bydel foregår. Arrangementet er et initiativ fra Seivåg selv, og han er veldig fornøyd med studentene.

- Arrangementet har gått veldig bra, og jeg er glad for at studentene tok seg tid til å være med. De fremmøtte var veldig engasjerte og hadde gode diskusjoner rundt temaene for dagen – det er gull verdt for oss når vi skal utvikle byen videre, forteller han.

Morten Jakhelln tok så til ordet, og snakket om boligmarkedet, og mulighetene for studentboliger i sentrum og ny bydel. Silje U. Lyngstad fra Bodø kommune supplerte programmet med en innføring i mobilitetsløsninger i ny bydel.

Fremtidens arbeidsplasser er noe som mange studenter er nysgjerrige på. Derfor inviterte vi Merete Nordheim fra Bodø Næringsforum for å holde et foredrag om hvordan disse arbeidsplassene faktisk kan se ut. Elena Dybtsyna fra Nord universitet avsluttet den faglige biten med å snakke om sirkulærøkonomi.

Skal jobbe sammen
Etter studentene hadde fått faglig input, ble det gjennomført en workshop hvor deltakerne skulle diskutere de aktuelle temaene fra dagen. Mie Løkken Haugerstuen var en av studentene som deltok, og var godt fornøyd.

- Jeg synes arrangementet var veldig interessant! Det var gøy å få omvisning på rådhuset, og høre fra arkitekten om tankene rundt hvordan det er bygd. Foredragene var veldig lærerike, og det var interessant å høre fra de ulike aktørene fra næringslivet. De hadde jo "problemer" som vi kanskje ikke hadde tenkt på en gang, så det var gøy at vi fikk være med på å diskutere det, avslutter hun.