Formålet med arrangementet er å engasjere studenter som skal bo i Bodø etter endte studier. Vi ønsker å involvere flest mulig av innbyggerne våre i utviklingen av ny bydel, og da skal selvfølgelig studentene være med.

Studentene blir busset ned til rådhuset fra universitetet helt kostnadsfritt, og får servert mat underveis. Arrangementet åpner med en omvisning av rådhuset ved ordfører Ida Pinnerød, før studentene får servert en rekke spennende foredrag. 

Nytt studenthus i sentrum

Arealplanlegger Kristoffer Seivåg starter med en innledning av Ny by – Ny flyplass, samt hvordan vi arbeider med å planlegge ny bydel. Morten Jakhelln tar så til ordet, og skal snakke om boligmarkedet, og mulighetene for studentboliger i sentrum og ny bydel. Rune eiterjord fra Nordland fylkeskommune skal informere om de nyeste løsningene innenfor mobilitet. 

Fremtidens arbeidsplasser er noe som mange studenter er nysgjerrige på. Derfor har vi invitert Merete Nordheim fra Bodø Næringsforum for å holde et foredrag om hvordan disse arbeidsplassene faktisk kan se ut. Elena Dybtsyna fra Nord universitet skal avslutte det faglige segmentet med å snakke om sirkulærøkonomi.

Skal jobbe sammen

På slutten av arrangementet skal det gjennomføres en workshop hvor studentene diskutere de aktuelle temaene fra dagen. Bodø kommune og Ny by – Ny flyplass gleder oss til å ta imot studenter med nye idéer som vi kan bruke til å utvikle den nye bydelen – sammen.

Er du student og vil være med? Meld deg på her: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=VtxUAPayzEWj8V0Mg5foT34bv7e6olVHmroM8yzrUhxUQ1RROEE3WU9QMzNZT0JHV0hOQ1VOTTlQUi4u