Bodø kommune ønsker å få fram idéer om fremtidig byutvikling og gjenbruk i den nye byen. Gjennom Minecraft ønsker kommunen å invitere unge til å finne nye løsninger til hvordan nabolagene skal se ut i framtiden. Fokuset er å skape trygge bymiljø uten utslipp, på innbyggernes og planetens premisser.

Under Gjenbruksuka inviteres det til et åpent arrangement i Stormen bibliotek lørdag 10. september. Her kan du dele løsninger og idéer med andre Minecraft-spillere og interesserte. Det er et mål at de beste forslagene skal bli annonsert og premiert under dette arrangementet. Alle er velkomne til å være med på denne spennende dagen.

Tonje Gilje fra Flipp Klipp kommer på besøk!

Om oppgaven: Vi starter utbygging av den nye bydelen ved dagens flyplassterminal så snart den nye flyplassen er flyttet. Dagens terminalbygg skal bevares som et viktig bygg i fremtidens byområde. Vi ønsker å bruke Minecraft til å samle inn idéer til hvordan det skal brukes i fremtiden.

Hvordan skal byområdet rundt terminalbygget se ut, og hva skal vi bruke det til?

Lag et innhold i terminalbygget, og design byområdet rundt.

Viktige mål for fremtidens byområder:

  • Blanding av byfunksjoner: boliger, arbeidsplasser, butikker, skole/barnehager, grøntområder, idrett og andre ting som hører til i en by.
  • Null utslipp av klimagasser
  • Det skal være lett og trygt å sykle og gå
  • Bruk av bærekraftige materialer
  • Gode uteområder og møteplasser med mye grønt
  • Kreative løsninger!
  • Idéforslagene skal vise hva man har bygget i spillet og hvilke løsninger man har valgt. Dette skal skje gjennom en film eller screenshots fra spillet med forklaring. Idéene skal vært levert innen tirsdag 6. september, og sendes til kristoffer.seivag@bodo.kommune.no.

Forslaget som oppfyller målene best, vil bli premiert med gavekort fra Bodø Actionhall, og få mulighet til å presentere sine idéer for politikerne i Bodø.

Her er en oppskrift på hvordan du kan sende inn forslaget ditt: 

https://drive.google.com/file/d/1DiJ-WWhGyqSTxeLB7WWmFsS3e_aH-DF6/view?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/1DiJ-WWhGyqSTxeLB7WWmFsS3e_aH-DF6/view?usp=sharing

Og videoeksempel:

https://youtu.be/hvEDYbEIRHs

Link for å laste ned terminalbygget i Minecraft: https://drive.google.com/file/d/1_XoSRW1K_FAaC8Zzj1bV3nl7tubPO-9x/view?usp=sharing

Hvordan legge til Minecraft verdenen:

Steg 1: Åpne Minecraft Java Launcher, og navigerer til Installasjoner/Installations.

Steg 1

 

Steg 2: I denne menyen, se etter enten Latest Release/Nyeste versjon eller versjon 1.19 (filen er kompatibel med 1.18.2 og opp). Før musen over den riktige versjonen og klikk på folder/mappe ikonet som vises at med Play/Spill.

Steg 2

 

Steg 3: I vinduet som dukker opp finnes det en folder som heter Saves.

Steg 3

 

Steg 4: Inne i saves folderen legger du nå inn ZIP filen du fikk fra nettsiden. Når den er plassert høyreklikker du ZIP filen og velger enten Pakk Ut Alle/Extract All, eller gå via program valget du vanligvis bruker for å pakke ut ZIP filer.

Steg 4

 

Steg 5: Folderen skal se sånn ut til slutt, du kan slette ZIP filen fra denne folderen.

Steg 5

 

Steg 6: Nå kan du trykke Play på din valgte versjon og inne i selve Minecraft world select skal verdenen nå ligge der under navnet Bodø Flyplass Terminal.

Steg 6