Navn:  Eirik Lerum Vigerust
Alder:  33
Fra:  Ski
Utdanning:  Sivilingeniør innen produktutvikling og produksjon
Stilling i prosjektet: Prosjektleder FoUI og næringsutvikling 

 

Hvordan ble du en del av prosjektet?
Jeg tok permisjon fra min gamle jobb for en spennende stilling i forskningsprosjekt i Bodø kommune. Skulle egentlig tilbake dit, men trivdes så godt. Da jeg fikk mulighet til å jobbe videre med utviklingen av byen endret jeg kurs og valgte å fortsette i kommunen.


Hvorfor ble du en del av prosjektet?
Den nye bydelen skal utvikles fra bunn av som en fremtidsby for klima, miljø og folk. Det er krevende og kjempespennende! Og i denne stillingen skal jeg prøve å se i spåkula og forstå fremtidens behov. Kult? Så er det ordentlig bra arbeidsmiljø.

I tillegg må jeg innrømme at jeg har blitt litt stolt av den nye byen min… Derfor er det veldig gøy å få jobbe med å utvikle den!
 
Hva er det viktigste for deg når vi skal utvikle den nye byen?
At folk skal bli stolte av byen og ha bedre liv her enn andre plasser. Og i utviklingen mot det målet mener jeg det er helt nødvendig at vi blir langt flinkere til å ta vare på naturen, klimaet og hverandre enn vi gjør i dag – så det mener jeg må ligge som et premiss for all utvikling fremover. 


Hva synes du er mest spennende med prosjektet?
Vi jobber mot fremtiden, men det er endringene vi får til i dag (=alle «i dag»-ene mot fremtiden) som bestemmer om vi kan nå målene. Å få jobbe på lang sikt og endre nå er veldig inspirerende med den gjengen som jobber i kommunen og Bodø-samfunnet ellers. 


Hva gjør du for å koble av fra jobb?
Jeg kom til Bodø på grunn av bratte fjell, fine utsikter, havet og litt ordentlig vær. I hverdagen kobler jeg godt av i selskap med disse, gjerne akkompagnert med familie og/eller venner. Men den aller beste avkoblingen får jeg nok på litt større eventyr, som lange klatreturer, reiser til rare plasser og kulturer, eller små ekspedisjoner.