Navn: Sigrid Vigdisdatter Berg
Alder: 29
Fra: Bodø
Utdanning: Samfunnsgeografi
Stilling i prosjektet: Klimarådgiver

 1. Hvordan ble du en del av prosjektet?
  – Jeg ble ansatt som klimarådgiver i kommunen i juni 2022, en stilling som inngår i ny by-teamet.

   
 2. Hvorfor ble du en del av prosjektet?
  – Som samfunnsgeograf er jeg interessert i byutvikling og hvordan vi kan skape byer som er bærekraftige, inkluderende og gode steder for folk å bo. Prosjektet gir en unik mulighet til å detaljplanlegge en by fra et blankt lerret, og det ønsket jeg å være med på. I tillegg har prosjektet enorme klimaambisjoner, det er en stor utfordring, men også en anledning til å gjøre store framsteg for en klima- og miljøvennlig byutvikling.

   
 3. Hva er det viktigste for deg når vi skal utvikle den nye byen?
  – Det absolutt viktigste for meg er at vi klarer å skape noe nytt uten å skape nye utslipp, og at Bodø kan vokse uten å skade naturen. Også håper jeg vi kan skape en aktiv by hvor det skjer mye, og som enda flere vil bo i!  

   
 4. Hva synes du er mest spennende med prosjektet?
  – Det blir spennende å se hvor bærekraftige vi kan bli! Prosjektet er en generator for innovasjon og nye måter å bo, jobbe og leve på. Hvilke nye løsninger for sirkulærøkonomi skal vi ta i bruk i den nye bydelen, som kanskje ikke finnes i dag?

   
 5. Hva gjør du for å koble av fra jobb?
  – Da drar jeg på tur i Bodømarka, gjerne på ski på vinteren, og på fjelltur om sommeren. Når turværet uteblir bruker jeg tiden på strikking eller annet håndarbeid. Årets prosjekt er å bli flinkere til å sy!