- Jeg jobber i forskningsprosjektet CityLoops, og har tilgang på en ny teknologi fra offshorebransjen som kan visualisere hvilken som helst data om byen. Med verktøyet kan vi ta innbyggerinvolvering til nye høyder, hvor befolkningen og profesjonelle aktører kan delta aktivt og se idéene komme til syne på skjermen.

Under ny by festivalen inviteres Bodøværingene til å ta en virtuell rundtur i Bodø by, og se flere av forslagene Bodøsbefolkning og næringsliv har spilt inn til kommunen.

- Jeg skal ha to arrangement under ny by festivalen, et for skolene og et for byens innbyggere. Vi skal bruke verktøyet til å visuelt presentere hvordan innspillene til innbyggerne kan se ut og påvirke byen. Vi har fått inn mange innspill, og vi jobber nå med å «fore» modellen med disse forslagene. Forhåpentligvis får vi også en del nye innspill på dette arrangementet, sier Kristensen.

Idéene er mange, og varierer fra underjordisk havtunneler, botanisk hager, klatretårn, trampoliner på fortauene, konsert og loppemarked i flyshelter, skøytebane på rullebanen og flytende burgerbar.

- Meld dere på arrangementet "Slik vil Bodøs befolkning at den nye byen skal se ut" i ny by festivalen og kom å se idéene dine komme til live i Bodøby. Og, flytende burgerbar det støtter jeg 100 % avslutter Kristensen.

Les mer om CityLoops prosjektet her.